A XXI. század elején, információs társadalmunkban mind több cég, intézmény, magánszemély szembesül a világhálón, illetve a médiában, szaksajtóban keringő tömeges, ellenőrizetlen, feldolgozatlan adatmennyiség, információdömping okozta kihívásokkal, problémákkal és rizikófaktorokkal. Hiába fogalmazódik meg gyakorta elemi igényként a vállalati menedzserekben, jogtanácsosokban (potenciális ügyfeleinkben) a tevékenységük szempontjából fontos adatok médiafigyelése, szelektív összegyűjtése, szintetizálása, kielemzése, az erre fordítandó munkaidő és szabad kapacitás hiánya okán ez többnyire kielégítetlen marad.

Ugyanis az információt annak publikus volta önmagában nem teszi értelmezhetővé, relevánssá, azaz hasznossá. Adott dolgokat komparatív módon összevetni, összefüggéseibe helyezni csak szakértő tudja. Csakhogy a vállalkozásoknak általában – pénzügyi és humánerőforrásaik tekintetében – nagy többletterhet jelentene önálló analitikai stáb fenntartása. A működő elemzőcégek viszont rendszerint – nyilvánvaló politikai hovatartozásuk vagy más, például gazdasági érdekköröktől való függésük miatt – nem képesek a bizalom elnyeréséhez szükséges pártatlanság, szakszerűség és diszkréció garantálására. Mivel a cégek, vállalkozók túlnyomó részének így nincs lehetősége, legfőképpen ideje és szakembergárdája arra, hogy honlapok, tárhelyek, közösségi oldalak, print adatbázisok tucatjait böngésszék, tanulmányozzák át, így lényegi információk sikkadhatnak el az „adatdzsungelben”. A hozzáférhető médiatartalmak megadott szempontok szerinti elemzésének nem csupán a magánszemélyekről készített bizalmas környezettanulmányok, cégek, illetve cégcsoportok ellenőrzésének előszobájaként, hanem önálló műfajként is helye van a pártatlan, objektív magánnyomozási szolgáltatásaink között. Ezért vállaljuk:

  1. Volt, jelenlegi és leendő üzleti partnerek, konkurensek, riválisok, alvállalkozók és fővállalkozók, bizalmas munkakörben dolgozó alkalmazottak, illetve más célszemélyek médiajelenlétének, médiahasználati szokásainak, közzétett online tartalmainak reprezentatív feltárását, összehasonlító vizsgálatát, köz- és magánéleti, szakmai-gazdasági kapcsolati hálójának, nyilvánosságbeli múltjának, előéletének felrajzolását. Az esetleges gyenge pontok, fehér foltok, kockázati tényezők, önellentmondások és összeférhetetlenségek diagnosztizálását.
  2. A tanulmányozott egyén politikai személyiségprofiljának, világnézeti arcélének felállítását, nyilatkozatainak, publikus bejegyzéseinek analízise segítségével. Annak tisztázását, hogy esetleges közéleti hovatartozása, elfogultsága jelenthet-e üzleti és biztonsági kockázatot ügyfelünk számára.
  3. Lapszemlék, média-háttéradatok beszerzésével, jogalkotási folyamatelemzések révén annak prognosztizálását, hogy a szakpolitikai, szakjogi változások miként hathatnak a jövőben azon célterületekre, gazdasági ágazatokra, ahol a Tisztelt Megrendelő vállalkozik, dolgozik, illetve befektet.